Thermage

Thermage – så nära ett ansiktslyft (facelift) du kan komma utan kirurgiskt ingrepp

Det bästa av allt

Du kan göra behandlingen och direkt gå tillbaka till arbete. Inga sår, inga ärr och ingen bedövning! Det betyder att ingen i din omgivning omedelbart kan se att du “nästan” gjort ett ansiktslyft, men att du bara blir yngre och fräschare för var dag det närmaste halvåret.
Det låter nästan för bra för att vara sant – men det stämmer!

Thermage – så nära ett ansiktslyft (facelift) du kan komma utan kirurgiskt ingrepp

Thermacool, kallas även Thermage eller Thermalift, bygger på  radiofrekvensteknologi som effektivare än någon lasermetod stramar upp huden och drar ihop den. Dessutom så behövs endast en behandling. Resultatet ses delvis omedelbart men slutresultatet först efter ett halvår.

Hur fungerar det?

Effekten av behandlingen uppnås genom att Thermacool drar ihop kollagenet, bindväven i huden. Det är bindväven som förslappas när huden åldras vilket gör att det börjar hänga här och där. Thermacool stimulerar dessutom till nybildning av kollagen. Huden blir uppstramad, rynkor och djupa veck reduceras samt ansiktets konturer återtar lite av sina forna former!

Uppstramning av slapp hud

Thermagebehandlingen ger omedelbar “tightening”, uppstramning av kollagen och elastin, samt ytterligare uppstramning det närmaste halvåret. Som regel får man en mycket god uppstramning, väsentligt effektivare än någon annan icke kirurgisk metod. Det effektivaste näst intill en ansiktslyftning.

hamsterpåsar och nasolabiala veck före och efter behandling
Så kallade hamsterpåsar och nasolabiala veck före och efter behandling
behandling av dubbelhaka
Före och efter behandling. Nedre Ansikte, dubbelhaka.

När ser man resultat?

Uppstramningen syns dels omedelbart men framförallt successivt under loppet av fyra till sex månader.Under denna tid kan du känna små stickningar i huden. Dessa är knappt förnimbara och beror på kollagenuppstramningen. Känner du inget alls så det inte ovanligt.

Bäst resultat ser man på personer med måttligt “saggig hud” mellan 30-60 år. Resultatet är individuellt som vid alla typer av ingrepp och vi kan i förväg inte garantera ett visst slutresultat. Över 200.000 behandlingar har utförts hittils i hela världen med majorteten mycket nöjda patienter. Behandlingarna utförs enligt speciella “protokoll” för att garantera så goda resultat som möjligt.

Är resultatet permanent?

Kollagenuppstramningen som man får av en Thermage behandling är permanent. Men tiden och åldrandets process fortskrider i kroppen. En Thermagebehandling kan “vrida tillbaks” klockan men inte få klockan att sluta ticka.

Vad kan man behandla?

Thermacool har utvecklats för att strama upp huden samt minska rynkor och djupa veck. Man kan behandla hamsterpåsar, häng under hakan, rynkor runt ögonen. De nasolabialavecken slätas ut och har inte samma behov av utfyllnad. Vid behandling av panna ser man att ögonbrynen lyftes som vid ett pannlyft.

Dessutom ser man effekt på gäddhäng och slapp hud på mage – vilket man inte annars kan behandla annat än med kniven.

Ingen kovalecens

Efter en Thermage behandling behöver du inte vara sjukskriven! Du kan gå direkt tillbaks till arbetet dagen efter och till och med på middag eller möte samma dag.

Ansiktslyftning med Thermage

Kollagenet har  tappat sin spänst när huden åldrats och värmen gör nu att det stramas upp igen. Det är en mycket avancerad teknik som det tagit flera år att utveckla. Hela behandlingen tar en till två timmar. Det vanligaste är att endast en behandlings behövs.

Gör det ont?

Behandlingen görs utan bedövning. Det känns som ett varmt stick i huden. Det skall kännas men inte vara smärtsamt. Metoden är unik och noggrant utprovad. Huden skyddas genom att behandlingstippen först ger en sekundsnabb kylpuls före själva behandlingspulsen.

Hur ser jag ut efteråt

Efteråt kan man vara lätt svullen och ha en lätt rodnad som vanligtvis lägger sig på några timmar. Man kan känna en viss eftervärme (mycket svagt). Du kan som regel utan problem återgå till ditt arbete dagen efteråt utan sår eller förband. En minimal svullnad kan kvarstå ytterligare några dagar. Du kan lägga vanlig make-up och utföra all typ av motion. Ingen frånvaro från arbetet eller sociala aktiviteter behövs, du kan träffa dina vänner som vanligt.

Cerifierad klinik

Hittills har det utförts fler hundratusen behandlingar i världen och vi kan nu som första klinik i Sverige (och Skandinavien) erbjuda våra patienter denna unika behandling. Vi är en certifierad klinik för behandlingen vilket innebär att vi noggrant utbildats och testats av företaget Thermage som har utvecklat tekniken.

Se film om Thermagebehandling av dubbelhaka och hamsterpåsar