Rynkbehandling, muskelavslappnande

Vissa rynkor orsakas av muskelsammandragningar varje gång du ler, skrattar eller rynkar pannan. Ju mer du skrattar och rynkar, desto djupare blir dessa linjer och veck.

Nu kan du bli av med dessa rynkor orsakade av muskelsammandragning. Med godkända läkemedel, kan vi nu hjälpa Dig med att minska och reducera dessa linjer och rynkor i pannan, kråksparkar runt ögonen och ge Dig en öppnare blick.

Hur fungerar det?

Läkemedlet blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna, som orsakar dessa linjer och rynkor. Det förslappar musklerna så att de inte längre kan sammandras. Efter behandling blir huden slätare och mjukare. De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas. En del rynkar pannan när de är stressade, koncentrerar sig eller är trötta. Det kan av andra tolkas helt felaktigt som att man är arg eller ilsken. Läkemedlet  får muskulaturen som ger upphov till rynkorna att slappna av. Effekten inträder redan den första veckan efter behandlingen.

Hur säkert är det?

Det har använts i många år för att behandla många sjukdomar, det är ett välbeprövat och godkänt läkemedel. Det har nu blivit alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synbara linjer och rynkor som ju bland annat är ett tecken på vårt åldrande.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen är säker, enkel och relativt snabb. Genom ett mycket tunn nål sprutas en ytterst liten mängd av läkemedlet in på flera mycket väldefinierade ställen. Eftersom nålen är så tunn och man använder en mycket liten volym så är obehaget minimalt. För de flesta känns det endast som ett litet myggbett. Ingen bedövning behövs. Du kan återgå till normala aktiviteter omedelbart. Du kan köra bil. Kraftigt motionsutövande bör undvikas första dygnet. En del kan märka en lätt rodnad det första dygnet, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar.

Vad kan behandlas?

Det används med fördel till rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån, sk kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger Dig en öppnare blick. Den senaste tiden har man också gått vidare och kan ibland behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Vad som är bäst och lämpligast för Dig får Du information om i samband med Din konsultation och behandling hos oss.

Vad kan jag förvänta mig för resultat av behandlingen?

Behandlingen slätar ut de rynkor som orsakas av muskulaturen och ger Dig en ungdomligare och slätare hud. Rynkor orsakade av solen och rynkor som inte påverkas av muskulaturen kan inte behandlas. Man kan inte påverka slapp hud bland annat sk hamsterpåsar eller ersätta ett ansiktslyft.

Effekten av behandlingen varar mellan tre och sex månader. Man behöver förnya behandlingen två till tre gånger per år för att upprätthålla effekten. En fördel är dock att effekten av behandlingen efter varje förnyad behandling sitter i längre för var gång, så att du allteftersom behöver allt färre behandlingar. Hållbarheten efter behandlingen är individuell och varierar mellan olika individer. Vi rekommenderar att Du till en början kommer var 4:e månad för förnyad behandling.

Finns det några biverkningar?

I ytterst sällsynta fall kan läkemedlet orsaka en övergående svaghet i närliggande muskler, där ögonlocket kan påverkas och en övergående asymmetri kan skönjas. Eftersom verkan är övergående så är alla biverkningar helt övergående och varar bara några veckor.

Effekten  kan utnyttjas för sig eller också kombineras med en Restylanebehandling eller övre ögonlockplastik.