Ögonlock, laseroperation

Får Dina hängande ögonlock Dig att se trött ut även efter en god natts sömn?

Slapp hud på ögonlocket och påsar under Dina ögon kan få Dig att känna Dig tröttare och se äldre ut än vad du känner inombords. Tunga ögonlock kan också få Dig att se arg ut.

Sitter inte make-upen kvar utan smetas ut? Känner Du igen Dig?

Varför skall jag operera mig med laser?

Ögonen har stor betydelse för ditt utseende. Du ser piggare ut och yngre ut utan tunga, hängande ögonlock. Övre ögonlocksplastik gör vi med ultrapulslaser som ger mindre svullnad och mindre risk för blåmärken efter operationen. Detta är en fördel eftersom det förkortar konvalecenstiden. Med ultrapulslaser tar vi bort överskottshuden på det övre ögonlocket utan blödning. Som regel avlägsnas också underliggande fettkuddar.

Hur går ögonlocksplastik med laser till?

Före ingreppet markerar vi noggrant hur mycket överskottshud som skall bort för att ge Dig bästa resultatet. Vi gör en  markering med speciell märkpenna. Ingreppet görs med lokalbedövning. Med laserljuset tar vi bort överskottshuden och underliggande fettkuddar. Ingreppet sker som regel helt utan blödning.

Vad är fördelen med laser?

Det är en fördel att använda laserkirurgi jämfört med vanlig kirurgi med endast skalpell eftersom laserljuset försluter blodkärlen under ingreppet och detta minskar avsevärt svullnaden och risken för blåmärken de första dagarna efter ingreppet. Efter försluter vi huden på samma sätt som vi traditionell ögonlocksplastik med hudsutur. Dessa stygn tas på mottagingen vid ditt första återbesök hos oss.

Resultatet

Det är dock för tidigt att redan efter en vecka bedöma resultatet efter operationen, även om du redan då kan se en märkbar förändring. Det tar ett par månader innan man ser slutresultatet.

Vi tycker att det bästa resultatet är när Din omgivning påpekar för Dig att du ser både yngre, piggare och fräschare ut, utan att någon kan se att du gjort ett litet laseringrepp.
Som regel syns nästan inga ärr efter ingreppet.

Estetisk kirurgi med laser

Vi gör ögonlyft för Dina trötta ögon så att du får pigga ögon utan hängande ögonlock och överskottshud. Operationen görs av vår plastkirurg  med laser. Plastkirurgi med laser tar bort dina trötta ögon och ger dig ett ögonlyft.

Kombinera med Thermage behandling

Har du små fina rynkor runt ögonen, kan en övre eller undre ögonlocksplastik kombineras med Thermagebehandling runt ögonen eller panna för att få ändå mer öppna ögon.
Läs mer om Thermage