Melasma

Vad är melasma?

Det är en utbredd pigmentering i stora delar av ansiktet, ofta på överläppen och panna, nästan som ett kartliknande utseende. Melasma kan vara mycket svårt att behandla. Nu finns dock Fractionallaser som är FDA godkänd för behandling av melasma vilket innebär att den ger synliga resultat.

Melasma har dock en stor tendens att recidivera, dvs återkomma så fort huden utsätts för sol igen varför man efter behandling måste vara försiktig med sol och rekommenderas använda solskyddsfaktor.

Fractionallaser

Nu kan vi behandla melasma. En behandling med Fractional förbättrar avsevärt ditt utseende. Fractional är väldokumenterad och FDA godkänd lasermetod. Den är sällsynt effektiv för att effektivt reducera och behandla melasma

FDA godkänd metod innebär att den både har dokumenterat resultat på behandlingen, dvs man reducerar eller tar helt bort melasma, samt att metoden inte är farlig, dvs en är inte cancerbildande eller liknande. Vi använder endast godkända, säkra metoder på kliniken, allt för din säkerhet.

Hur fungerar det?

Laserljuset åstadkommer en nybildning av hud genom att den gör små mikroskopiska punkter där det nybildas hud som inte är pigmenterad. På en yta stor som en tumnagel gör lasern 200 punkter som inte ens är synliga för blotta ögat utan bara i mikroskopet.

Gör behandlingen ont?

Det känns som varma stick i huden. Vi behandlar en yta som är lika stor som en tumnagel åt gången sedan flyttar vi laserprismat till nästa punkt. Det hettar till i huden vid varje laserpuls, men de allra flesta upplever ingen smärta

Blir huden sårig?

Efteråt kan huden bli lite upphöjd och lätt rosafärgad i ett par dagar.Men inget riktigt sår. Inget förband eller plåster behövs men du kan om du önskar ha ett lätt förband över det behandlade stället. Du kan fjälla eller liksom “ömsa skinn” efter ett par dagar där vi behandlat. Det beror på att det är ny hud som bildas och som stöter bort den gamla.

Försvinner mina besvärliga förändringar  helt?

Laserljuset reducerar melasma. En del pigmenteringar försvinner helt utan att man ens sett var de suttit, vissa är försvinner nästan helt, man kan bara ana en lätt kontur över var de funnits. Exakt vilket resultat vi kan åstadkomma på just Dig kan vi omöjligen garantera i förväg.  Melasma kan sitta på olika djup och vara olika intensiv. Som regel åstadkommer vi dock en mycket märkbar förändring.

Din hud får ett betydligt fräschare utseende med ökad vitalitet och lyster. Har du även grova porer och ärr ser du hur de förbättras.

Pigmentojämnheter reduceras eller försvinner. De fina linjerna suddas ut.

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar kan också variera emllan olika personer. Fyra behandlingar är det vanligaste, men vissa blir betydligt förbättrade på en gång, hos andra kan vi behöva göra sex behandlingar eller mer för att uppnå samma resultat

Är det ett mirakel? Ja nästan!

Med ny teknik såsom Fractionallaser så har vi i dagens läge sett mycket goda resultat på många hudförändringar som melasma, grovporig hud, slapp hud, hud som tappat spänsten. Fractionallaser är metoden för Dig som har en ojämn pigmentering och som kan ge ditt ansikte ett “smutsigt” utseende. .
Laserljuset borrar små mikroskopiska hål i huden som inte är synliga för blotta ögat, sedan läker det in ny fin och mindre pigmenteras och  slätare hud i detta område.
Vi har sett patienter med helt fantastiska resultat.

Dina nya hud ersätter den gamla grova, ojämna, pigmenterade eller ärriga huden.

Går allt bort helt och hållet?

Vi pratar aldrig i termer om att ta bort allt utan att recucera. Visserligen trollas en del förändringar bort helt utan att synas. Vissa förändringar påverkas dessvärre inte alls av att vi försöker behandla dem, det är ovanligt men det förekommer.

Vad får jag för garanti på resultatet?

Man erhåller en varierande grad av förbättring. Hur stor denna förbättring blir är mycket individuell och beror till stor dels på melasmans djup och pigmenttäthet.Olika personer svarar bra på olika behandlingar. Vi kan aldrig i förväg garantera ett visst resultat på en behandling

Det är dock alltid viktigt efter en behandling att Du i framtiden är försiktig med solen och använder solskyddsfaktor, solen bidrar nämligen till att melasma återbildas. Nu när Du blivit så fin vill Du ju naturligtvis inte riskera detta.