Läppförstoring

“Sen kan det också vara lite frestande att förstora läpparna utan att det behöver bli permanent.”
Du ser omedelbart resultat.

Hur går behandlingen till?

Efter att vi gemensamt gått igenom hur du vill att dina läppar skall se ut så fyller vi ut dina läppar med Restylane, Perlane eller någon annan fillers.

Hur mycket behöver man spruta?

Vanligtvis räcker det med en spruta för att få en läppförstoring. Vill du dock ha mer markant förstoring kan det behövas två eller flera sprutor.

Det är inte alla som vill ha lika stora läppar som Pamela Andersson utan nöjer sig med en mindre pussmun och sexiga läppar. Vanligtvis fördelar vi mängden mellan över- och underläpp för att få rätt balans. Ofta sprutar vi dock lite mer i överläppen. Har du en ojämnhet eller snedhet kan vi också försöka korrigera denna i samband med behandlingen.

Gör det ont?

Vi använder oftast en fillers som innehåller lokalbedövning vilket gör att behandlingen känns mindre ibland kompletterar vi vi bedövningkräm. Men vill du ha sk tandläkarbedövning så går det också bra.

Hur känns det efteråt?

Läpparna svullnar ofta lite efteråt och det kan ta ett par dygn innan svullnaden har lagt sig helt. Räkna därför inte med att gå på kalas samma kväll som behandlingen är utförd. Du känner dig lite förtjockad runt läpparna omedelbart efter behandlingen och det beror delvis på bedövningen som dock försvinner efter någon timme.

Hur många sprutor behövs?

Som regel går det åt en eller två ampuller, dvs 1-2 ml, Restylane och/eller Perlane för att göra en läppförstoring.

Hur långvarig är effekten?

Restylanesprutorna innehåller hyluronsyra som är ett kroppseget ämne. Normalt så bryts hyaluronsyran ner av kroppen på bara några timmar, men i produkten Restylane har tillverkaren påverkat produkten så att den har betydligt längre hållbarhet. Den bryts dock långsamt ner av kroppen så att du för att ha kvarstående effekt kan behöva upprepa behandlingen. Hur snabbt produkten bryts ner kan dock vara mycket individuellt. Vanligtvis är effekten längre när det gäller att ta bort rynkor, men vi läppförstoring går den ur snabbare redan efter tre till sex månader.

Som regel behöver man dock ge en mindre mängd vid påfyllning. Sker påfyllning innan effekten av den första behandlingen helt försvunnit får man en ytterligare förlängd effekt av behandlingen.

Se film om läppförstoring