Kemisk peel

Vill du enkelt och snabbt få en slätare, lenare och fräschare hud?

Varje dag så bildas det tusentals nya hudceller på vår hudyta. De gamla hudcellerna avstöts och ersätts med de nybildade hudccellerna. I samband med hudens åldrande så blir denna process långsammare. Huden blir då tjockare, ibland läderartad och bruna fläckar, grova porer och fina linjer som tecken på åldrande uppträder.

Kemisk peeling har använts i över tusen år för att påverka hudens åldrande och reducera dess ålderstecken. Redan i det gamla Egypten använde Nefertiti kemisk peel för att behålla sitt ungdomliga utseende.

Kemiska peelingar har blivit alltmer populära eftersom behandlingen är lätt att utföra och konvalescenstiden är kort.

En kemisk peeling kan förbättra

Mycket små fina linjer och rynkor, exempelvis på överläpp och runt ögon
Ojämn pigmentering
Mycket små och ytliga acneärr
Solskadad hud
Åldersförändringar
Fräknar
Små fina acneärr

Vad är en kemisk peeling?

Vid en kemisk peeling använder man olika lösningar, dvs olika peelande substanser som appliceras på huden. Dessa verkar genom att avlägsna det yttre cellagret med döda hudceller och stimulera till nybildning av nya  celler. Man får då en föryngring av huden, och den får ett fräschare utseende och blir slätare och lenare, samtidigt som pigmentförändringar och fina linjer reduceras och porerna dras ihop.

De lösningar som används kan vara av olika typer alltifrån starkare TCA peelingar till svagare fruktsyror, AHA syror, laktoserum och glykolsyror.

Vi använder glykolsyror

Neostratas Glykolsyror är skonsamma mot Din hud vid behandling. Starkare syror kan ge frätskador och dessa vill vi undvika genom att använda glykolsyror.

Vi har fyra olika styrkor på våra glykolsyror som vi anpassar efter just Din hudtyp och behov. Vi använder 20%, 35% samt 50 % och 70%. Neostratas peeler säljes endast till läkarkliniker just pga deras potetenta behandlingseffekt.

Hur ser jag ut efteråt?

Man kan se en lätt rodnad, som successivt avklingar, efter några dagar i efterförloppet.
Du behöver  inte vara hemma från arbetet. Huden kan i enstaka fall vara lätt rodnad och lätt fjällande i ett par dagar. Oftast inte svullen eller sårig.

Vad bör man tänka på efteråt?

Efter en kemisk peel är det viktigt att undvika solen. Du måste alltid använda stark solskyddsfaktor de första veckorna efteråt.

Vilka komplikationer förekommer?

De sidoeffekter som finns är mycket sällsynta. Det förekommer ojämn pigmentering och rodnad. Biverkningarna är dock sällsynta och vanligtvis snabbt övergående. Med Neostratas peeler är biverkningarna ytterst sparsamt förekommande. För att undvika sidoeffekter bör Du noga följa våra rekommendationer om efterbehandling och undvika solen.

Kan jag göra en peeling istälet för en laserbehandling och få samma resultat?

En kemisk peeling kan inte ersätta en laserbehandling typ Fractionallaser eller Thermage.
Man får inte samma uppstramningseffekt på slapp hud. Djupa ärr och rynkor går inte bort med kemisk peeling. Ytliga blodkärl och kärlbristningar försvinner inte utan man måste komplettera med en IPL eller laserbehandling. Djupare liggande åldersfläckar och pigmentfläckar kan också behöva en laserbehandling.

På vilka ställen kan man göra en kemisk peeling?

Kemisk peeling kan göras på hals och nacke, bröstet, händer och även armar samt ben.

Glykopeel

Denna peel som innehåller fruktsyror, används för få ojämn hud slätare, förr torr hud samt för att förbättra strukturen på solskada hud, samt för att utjämna färgskiftningar i huden. För bästa resultat rekommenderar vi upprepade behandlingar. Vanligtvis blir det mycket liten rodnad efter behandlingen och du behöver  inte vara hemma från arbetet.

En kemisk peeling kan med fördel kombineras med andra behandlingar såsom Muskelavslappnande medel och Restylane eller Perlane.

Se film om kemisk peel