Hårborttagning

Vår nya Vectuslaser tar permanent, snabbt och effektivt bort din hårväxt. Den har ett ljusprima som är mer än tre gånger så stort som alla andra maskiner har. Det gör att ljuset går djupare och du får en effektivare behandling även på djupa hårstrån.

Ljuspulserna kommer mycket snabbt, snabbare än andra maskiner och det förkortar behandlingstiden. Vi kan ge dig lägre priser. Du får en mycket snabb, säkerställt effektiv och prisvärd behandling.

Nu kan vi hjälpa dig att permanent ta bort Din oönskade hårväxt

Vi behandlar många olika områden på kroppen bla ansikte, armhålor, bikinilinje, ben och ryggar mm på både kvinnor och män. Ja, i stort sett hela kroppen kan behandlas.

Laserljuset passerar genom huden till hårsäcken där hårroten förstörs. Behandlingen tar säkert bort hundratals hårstrån på bara någon sekund. Du kan sluta raka Din ben och armhålor!

Hur går behandlingen till?

Vi sätter på ett tunt lager kall gel på huden. Utan att förstöra huden så passerar det koncentrerade ljuset ner till hårsäcken där det utvecklas värme som på bråkdelen av en sekund förstör hårsäcken så att det inte längre kan växa något hårstrå. Vi flyttar ljusprisman snabbt vidare över hela det område du önskar bli av med Din generande hårväxt på.

Hur lång tid tar behandlingen?

Stora ytor såsom ryggar och ben kan behandlas snabbt. Helrygg och underben kan behandlas på mindre än en halvtimme. Ansiktsregionen såsom överläpp och haka behandlas på ett par minuter.

Försvinner alla hårstrån direkt?

De faller bort under de kommande veckorna.

Vad är fördelarna med metoden?

Vi använder laser, Vectus, vid behandlingen. Den är betydligt effektivare och säkrare än alla våra tidigare maskiner. I maskinen finns en inbyggd fjärrkontroll som vi  använder för att avläsa din hudtyp. Det ger en säkrare behandling eftersom vi använder exakt den inställning som passar dig. Givetvis är Vectuslaser en  FDA godkänd metod för att ta bort missprydande hårväxt.

Stora ytor kan behandlas snabbt och betydligt snabbare än med de alla andra metoder, både laser och IPL. Avsvärt snabbare än vår tidigare Starlux. Hastigheten ökar genom att ljusprisman täcker ett område som är flera gånger större än Starlux, dessutom kommer ljuspulserna betydligt snabbare. Det innebär för dig att behandlingen tar kortare tid och att vi kan erbjuda dig betydligt bättre priser. Resultatet är dokumenterat mycket gott med permanent resultat.

Hur många behandlingar behövs?

Alla hårsäckar har inte hårstrå i sig. Man säger att de har olika växtfaser, de som har hårstrå är i växtfas, de som saknar hårstrå ligger i vilofas. Det är bara 20-30 % alla hårstrån som är i växtfas samtidigt.

Ljuset påverkar bara hårsäcken när den är i växtfas behövs mer än en behandling. Efter tre behandlingar har som regel 70% av hårväxten försvunnit och efter sex behandlingar 95% av hårväxten. Individuella variationer förekommer dock. Man har sett att vid behandling med Vectus kan man uppnå hårreduktion snabbare än med tidigare metoder. Det beror bl.a på att ljusprismat är så mycket större så att ljuspulsen går djupare ner och effektivt omöjliggör för håret att återkomma.

Behandlar ni alla delar på kroppen?

Vi behandlar i stort sett hela kroppen med vissa undantag:

Ögonbryn

Vi tar inte bort hår från ögonbryn. Vi tar inte bort hår från delar av ögonbryn eftersom du lätt senare kan ångra Dig och resultatet är permanent.

Huvudet

Du vill kanske inte vara utan hår på huvudet om några år.

Gentalia sk brasilianskt

Vi tar bort hår från bikinilinje men inte hela hårväxten från genitalia, det som man kallar för brasiliansk hårborttagning. Skälet till detta är två, dels pga av att du kan ångra dig,dels är det så att hårväxt i underlivet har medicinsk betydelse då det skyddar dina kroppsdelar. För kvinnor hindrar det infektioner. För man utgör hårväxt på genitalia och pung att kläderna inte kommer för nära de känsliga testiklarna så att de blir för varma. Hårväxten gör att det bildas en luftspalt som gör att testiklarna hålls vid lägre temperatur. Blir de för varma så påverkas fertiliteten och möjligheten att få barn.

Vilka maskiner använder vi vid hårborttagning?

Vi använder endast laser Vectus  vid behandling. Tidigare har vi använt olika IPL tekniker, ex Starlux,  för att ta bort hårväxt. Vi har även haft LightSheer. Nu kan vi stolta presentera Vectus som en av de första klinikerna i Europa. Tekniken går framåt. Vem använder en gammal mobiltelefon och säger att den är lika bra som de nya?

Stora ytor kan behandlas snabbt och betydligt snabbare än med alla andra maskiner på marknaden. Vilket innebär att du får en effektiv, prisvärd och snabb behandling med mycket goda dokumenterade resultat.

Hur ofta skall behandlingarna ske?

Vanligtvis sker behandlingarna med 1-2 månaders mellanrum, beroende på lokalisation och hur snabb hårväxt Du har, vilket är individuellt och dessutom helt beroendepå vilken del på kroppen det gäller. I armhålor, bikinilinje och underben samt ansikte så kommer håret tillbaks fortare än på andra ställen. En del patienter har så snabb och intensiv hårväxt att man kan göra behandling var tredje vecka, hos andra kan ett intervall på 6-8 veckor vara bäst.

Det är dags att behandla igen när Du upplever att tillräckligt med nya hårstrån kommit upp igen. Har du bara fått ett litet antal nya hårstrån är det bättre att vänta något.

Vem kan behandlas?

Kvinnor och män har behandlats med goda resultat. De flesta hårstrån går att behandla förutom grå och mycket ljusa hårstrån. Snabbast och säkrast resultat får man med mörka hårstrån på ljus hud.

Vilken effekt får jag av behandlingen?

Hur många behandlingar som krävs är beroende av en mängd faktorer såsom färg på hårstrån (mörka hår svarar bättre än ljusa, grå och röda strån), hudfärg (ljusare hud är lättare att behandla än mörkare hud), grovlek på hårstrån ( tjockare hårstrån är lättare att behandla än tunna). Tidigare behandling med plockning, vaxning, laser och diatermi kan påverka behandlingsresultatet.

Gör det ont?

Ljuset kommer i så snabba impulser så att du bara känner att det hettar till i huden. Vanligtvis behövs ingen bedövning, men lokalbedövande salva kan fås för den som så önskar.

Permanent resultat

Behandlingar för att ta bort oönskad hårväxt har utförts i över 15 år. Under denna långa tid har man i extremt få fall sett hårväxten komma tillbaka.

Finns det komplikationer?

Komplikationer är mycket sällsynta. Rodnad, blåsor samt lätt klåda kan ibland uppträda, men brukar försvinna på några dagar. I sällsynta fall kan huden övergående bli lite ljusare eller mörkare (hyperpigmenterad). Denna hyperpigmentering är dock övergående och försvinner efter någon eller några månader.

Vad skall jag tänka på före behandlingen?

Du skall inte sola 2-4 veckor före och efter behandlingen. Detta minskar avsevärt risken för pigmentering i efterförloppet. Du bör inte noppa eller rycka bort Dina hårstrån före behandling, men det går bra att raka på dagen före behandlingen.

Kan alla behandlas?

Vid viss medicinering och vid vissa sjukdomar (diabetes) skall inte behandlingen genomföras.

Vad kostar det?

Eftersom flera behandlingar behövs för att uppnå ett bra resultat så erbjuder vi Dig fördelaktiga paketpriser på behandlingen. Vi har klippkort där Du köper flera behandlingar samtidigt och får på så sätt ett mycket bättre pris än vid enstaka behandlingar. Klippkort innebär att Du köper flera behandlingar vid första behandlingstillfället och betalar hela beloppet i samband med första behandlingen och får på så sätt ett avsevärt bättre pris än vid engånsbehandlingar. Du betalar antingen kontant, med kreditkort eller en tredjedel på första behandlingsdagen och resterande tredjedelar efter en respektive två månader.

Se film om hårborttagning

Se film om borttagning av oönskad hårväxt

Film om hårborttagning med Vectus laser Axiller under armar

Film om bortagning av hår med Vectus laser på ben

Film om hårborttagning med Vectus laser på rygg