Fractionallaser

Vill Du bli av med Dina ärr i ansiktet och på kroppen – oavsett om de kommit efter olyckor eller sårskador? Har Du acneärr på kinderna eller på andra ställer? Vill Du ha en bättre hudstruktur, få bort fina linjer och grova porer. Har du problem med pigmentförändringar exempelvis melasma? Har Du bristningar, sk striae i huden?

Tack vare att laserbehandlingen med Fractional ersätter ärrig och skadad hud med ny, frisk hud kan vi effektivt hjälpa Dig med allt detta!

Fractionallaser

Nu behöver Du inte ha dina ärr lika synliga längre. Nästan oavsett hur de uppkommit så förbättrar en behandling med Fractional avsevärt ditt utseende. Fractional är väldokumenterad och FDA godkänd lasermetod. Den är sällsynt effektiv för att reducera eller ta bort ärr.

FDA godkänd metod innebär att den både har dokumenterat resultat på behandlingen, dvs man reducerar eller tar helt bort Dina ärr, samt att metoden inte är farlig, dvs en är inte cancerbildande eller liknande. Vi använder endast godkända, säkra metoder på kliniken, allt för din säkerhet.

Hur fungerar det?

Laserljuset åstadkommer en nybildning av hud genom att den gör små mikroskopiska punkter där det nybildas hud som inte är ärrig. På en yta stor som en tumnagel gör lasern 200 punkter som inte ens är synliga för blotta ögat utan bara i mikroskopet.

Gör behandlingen ont?

Det känns som varma stick i huden. Vi behandlar en yta som är lika stor som en tumnagel åt gången sedan flyttar vi laserprismat till nästa punkt. Det hettar till i huden vid varje laserpuls, men de allra flesta upplever ingen smärta.

Blir huden sårig?

Efteråt kan huden bli lite upphöjd och lätt rosafärgad i ett par dagar men inget riktigt sår. Inget förband eller plåster behövs men du kan om du önskar ha ett lätt förband över det behandlade stället. Du kan fjälla eller liksom “ömsa skinn” efter ett par dagar där vi behandlat. Det beror på att det är ny hud som bildas och som stöter bort den gamla.

Försvinner mina besvärliga förändringar  helt?

Laserljuset reducerar Dina ärr, grova porer, fina rynkor och pigmenteringar.

En del ärr försvinner helt utan att man ens ser var de suttit, vissa är försvinner nästan helt, man kan bara ana en lätt kontur över var de funnits. Andra ärr reducerar vi till mycket stor del. Exakt vilket resultat vi kan åstadkomma på just Dig kan vi omöjligen garantera i förväg. Ärr är så olika mellan olika personer så vi kan inte veta hur just den ena eller andra patientens resultat blir. Dessutom kan det vara skillnad i resultat på samma person mellan olika ärr. Det kan beror på att vissa ärr är djupare än andra eller fakorer som vi inte känner till.

Grova porer reduceras och Din hud får ett betydligt fräschare utseende med ökad vitalitet och lyster. Pigmentojämnheter reduceras eller försvinner. De fina linjerna suddas ut.

Hur många behandlingar behövs?

Antalet behandlingar kan också variera emllan olika personer. Tre behandlingar är det vanligaste, men vissa blir betydligt förbättrade på en gång. Hos andra kan vi behöva göra sex behandlingar eller mer för att uppnå samma resultat.

Är det ett mirakel? Ja nästan!

Med ny teknik såsom Fractionallaser så har vi i dagens läge sett mycket goda resultat på många hudförändringar som grovporig hud, slapp hud, hud som tappat spänsten och för Dig som har en ojämn pigmentering som kan ge ditt ansikte ett “smutsigt” utseende. Laserljuset borrar små mikroskopiska hål i huden som inte är synliga för blotta ögat, sedan läker det in ny fin och oftast slätare hud i detta område. Vi har sett patienter med helt fantastiska resultat. Dina nya hud ersätter den gamla grova, ojämna, pigmenterade eller ärriga huden.

Går allt bort helt och hållet?

Vi pratar aldrig i termer om att ta bort ärr utan att recducera. Visserligen trollas en del förändringar bort helt utan att synas. Vissa förändringar påverkas dessvärre inte alls av att vi försöker behandla dem, det är ovanligt men det förekommer.

Vad får jag för garanti på resultatet?

Det finns ingen metod som helt kan ta bort alla ärr utan man erhåller en varierande grad av förbättring. Hur stor denna förbättring blir är mycket individuell och beror till stor dels på ärrens stramhet och att olika personer svarar bra på olika behandlingar. Vi kan aldrig i förväg garantera ett visst resultat på en behandling.

Se film om behandling av ärr med Fractionallaser