Carboxy

Koldioxid-terapi eller Carboxy therapy, “mirakel gasen”, har av många kallats det största genombrottet för skönhetsbehandlingar sedan Botox. Carboxy therapy har i stora delar av världen blivit känd som den ledande behandlingen när det gäller hudföryngring.

Det är en säker och kliniskt beprövad metod när det gäller att rekonditionera hud och rynkor, behandla slapphet, celluliter och hudbristningar. Carboxy therapy handlar om att injicera små mängder av koldioxid (CO2) under huden för att bryta ner fetthaltiga avlagringar och att stimulera kollagenproduktionen. Behandlingen kan ta mellan en kvart och en timme. Carboxy therapy är en enkel och säker procedur i syfte att skapa en vacker och yngre hud. Det är skonsamt för kroppen och ger inga skador.

När vi åldras, så syresätter vi huden sämre, vid 40 års ålder har syresättningen reducerats med nästan 50%. Genom att öka syresättningen i vävnaden så kickar kroppens egna system igång och i förlängningen får du en förbättrad collagenproduktion.

Hur går en behandling till?

Carboxy är en uppvärmd koldioxidgas som med en fin nål injiceras i små mängder under huden på det drabbade området. Då uppstår en reaktion som gör att kroppen skickar syre till området. Syret sätter igång blodcirkulationen, skapar mer kollagen och jämnar ut huden vilket resulterar i en minskning av bristningarna.

Metoden är helt naturlig, skapar endast en reaktion i kroppen som ger avsedd effekt. Kroppen är bra på att hantera eventuella problem, men kan ibland behöva lite hjälp på vägen. Carboxy är en behandling som på ett naturligt sätt ”kickar” igång kroppens egna system.

Vilka effekter och resultat ger carboxy behandlingar

I ansiktet

Ljusare hud runt ögonen (mörka ringar, eller en blåaktig ton)
Uppstramande för oelastisk och ”slapp” hud
Stimulerar långsiktigt produktionen av kollagen
Kan minska ”dubbelhaka” genom att lösa upp fett
En utmärkt ”startbehandling” i kombinationsbehandlingar
Slapp hud ögonbryn, åtstramning
Vitalisering ansikte, förbättrad blodcirkulation, åtstramning

På kroppen

Slapp hud, knän
Hudbristningar
Handryggar, händer