Blekning av tänder

Vill du ha ett bländande vitt leende med vitare tänder och bli av med gula eller missfärgade tänder?

Med Brilliantsmile ger vi Dig snabbt och enkelt en dramatisk förändring av Dina tänder. Tänderna  har stor betydelse för ditt utseende. Du ser piggare ut och yngre ut utan gulnande och missfärgade tänder.

Behandlingen är enkel och smärtfri.

Brilliantsmile använder ett speciellt ljus av en våglängd som är anpassad just för att ge det effektivaste och snabbaste resultatet. Behandlingen tar ungefär en timme.

Hur går behandligen till?

Först mäter vi din tandfärg med en tandskala och ser hur nyansen på Dina tänder. Vi ser hur gulfärgade och missfärgade de är.

Du får en speciellt anpassad tandskena med en blekningsgel. Därefter så belyser vi gelen med en speciell lampa med en våglängd som aktiverar blekningsgelen. När behandlingen är klar så mäter vi sedan igen hur vita Dina tänder blivit. Resultatet brukar vara mycket märkbart och du ser det själv direkt i spegeln.

Påverkar det tänderna så att de blir sköra?

Nej, behandlingen skadar inte Dina tänder. Metoden är godkänd i USA av FDA som både bedömer att den ger resultat samt att den är ofarlig.

Varför blir tänderna missfärgade?

Dina tänder har missfärgats genom åren av det du ätit och druckit. Speciellt rödvin och te missfärgar tänderna. Se bara på insidan en vit kopp hur den ser ut efter att du druckit the EN gång. Tänk då på dina tänder som får utstå detta många gånger. Dessutom finns det mycket färg i viss mat. Även cigarettrök missfärgar Dina tänder. Färgen i mat, rök och dryck tas upp i det yttre emaljlagret och dina tänder blir gula eller bruna med åren.

Hur fungerar det när laserljuset tar bort missfärgningen?

Det är när ljuset aktiverar blekningsgelen som missfärgningen försvinner. Den bruna och gula missfärgningen sönderdelas och försvinner. Den “trollas bort”, ja lite magiskt är det nog. Men resultatet blir bländande vitt.

Vad är fördelen med klinikblekning jämfört med blekningsskenor?

Blekningsgelen aktiveras av ljuset vilket gör denna upp till betydligt effektivare än behandling med skena hemma. Endast ett besök behövs och du behöver inte sova med skenor på natten hemma.

Säker och effektiv

När vi arbetar med Brilliantsmile så belyses gelen som aktiveras av det speciella ljuset. Vilket gör den säker och effektiv. Behandlingen görs individuellt, det är inte flera personer som sitter i samma rum.

Vad är fördelen med laser med laser jämfört med blekninggsskenor?

Det är en fördel att använda tandlaser jämfört andra metoder med blekningsskenor eftersom behandlingen är enklare och snabbare. Blekningsgelen aktiveras med laser vilket gör denna upp till 50 gånger effektivare än vid vissa andra metoder. Endast ett besök behövs och du behöver inte sova med skenor på natten hemma.

Gör det ont?

Nej, vanligtvis upplever man ingen smärta. En del personer kan känna en viss värme i tänderna. En mycket liten andel har en ökad känslighet under behandlingen. Det första dygnet efteråt kan man uppleva en del ilningar i tänder, men det är övergående. Man bör undvika rödvin den första dagen.

Resultatet

Syns omedelbart! Det varar flera år beroende på Dina vanor. Rökning, rödvin och te med mera missfärgar Dina tänder. Så tänk på vad du äter och dricker. Borsta tänderna efter maten och när du druckit rödvin, så håller ditt resulta ännu längre. Även genetiska faktorer påverkar.

Kan alla behandlas?

Ja de allra flesta kan behandlas. Vi gör alltid en bedömning av Ditt tandstatus före behandlingen. Tandsten kan behöva tas bort före behandlingen. Behandlingen påverkar inte fasader och kronor.